עובד יחזקאל בדיון על אקווריה בכנסת: "לא עסקתי בפרויקט אלא ביררתי את הסטטוס שלו מול מנהל מרכז ההשקעות"
עובד יחזקאל בדיון על אקווריה בכנסת: "לא עסקתי בפרויקט אלא ביררתי את הסטטוס שלו מול מנהל מרכז ההשקעות"
23.09.2008מאת משה ליכטמן
עימות חריף פרץ היום (ג') בוועדה לביקורת המדינה של הכנסת בין מזכיר הממשלה, עובד יחזקאל, לבין מי שהיה מנהל מרכז ההשקעות, שמואל מרדכי, לגבי קיומה או אי קיומה של שיחת טלפון בין השניים באוגוסט 2003. הדיון נערך בהמשך לדו"ח מבקר המדינה, מיכה לינדנשטראוס, על פרויקט האטרקציות התיירותיות אקווריה באילת, בעקבות תחקיר של "גלובס".
הדו"ח התייחס ללחצים שהפעיל אהוד אולמרט, שכיהן באותה שנה כשר התמ"ת, באמצעות עוזריו על הפקידים שעסקו בבחינת הכדאיות וההיתכנות של הפרויקט. בפרויקט זה נחשפו פניות אישיות רבות של נציג היזמים, רן פקר (רונן), לאולמרט בהן גם בקשת סיוע.
נושא הוויכוח היום היה מכתב שהוציא יחזקאל למרדכי עם העתקים לאולמרט ולפקר, ובו הורה למרדכי להשלים את בדיקת הפרויקט תוך שבועות אחדים ולאשר ליזמים את המענק הכספי, שהיום העריך אותו המבקר בכ-125 מיליון שקל.
לינדשטראוס גילה במהלך הישיבה, כי כפי שנחשף כבר ב"גלובס", יזמי הפרויקט למעשה חשבו על הקמת קזינו במסגרת הפרויקט. המבקר אמר כי השר אולמרט רשאי היה לעשות כל דבר כדי לבצע ולקיים את מדיניותו בתוך משרדו אבל יש עליו מגבלות אשר בדין והוא חייב היה להתייחס התייחסות שוויונית ולהימנע מלקדם גורם אחד על חשבון גורם אחר, בעיקר כאשר יש לקחת בחשבון את דעת הגורמים המקצועיים במשרד".לשאלת הח"כית שלי יחימוביץ, האם במקרה הזה של אקווריה השוויון נשמר, השיב המבקר: "במקרה שלנו השוויון לצערי לא נשמר. אסור שהשר או גורמים בלשכתו התערבו בשיקולים המקצועיים".
לכתבה המלאה בגלובס





פרסום תגובה חדשה